zondag 20 november 2011

Ballonjurk Abacadabra nr. 106 voor Karen

De productie draait weer behoorlijk op volle toeren. Tijdens het maken van de spijkerbroek van Jessica was ik ook bezig met het maken van een ballonjurk voor Karen.
Gistermiddag kwamen per post, Diana nog ontzettend bedankt voor de snelle actie, de bronskleurige gespen binnen. Ik had wel gespen gekocht, maar met een verkeerde binnenmaat.Ik heb de jurk helemaal gevoerd. Het bovenlijfje is ook gevoerd en de voeringrok heb ik van een blauwe poplin gemaakt.

Afgelopen week begon ik ineens te twijfelen over de kleurt van het shirt en de maillot. Ik dacht eerst om voor fuchsia te gaan, maar dat vond ik te overheersend. Dus toch nog maar op pad voor een blauw shirt en blauwe maillot, al is dat laatste een legging geworden. Volgens probleem: Karen heeft voor deze winter korte laarsjes. Te kort voor een legging.
Nu wil het geval, dat ik toevallig nog een paar bruine laarsjes maat 29 (de maat die Karen op dit moment draagt) in de kast had liggen. Een aantal winters geleden in de opruiming gekocht voor EUR 10,--.
Nou, deze laarsjes blijken goed te passen, dus het probleem van de legging was ook gelijk weer opgelost.

Gisteravond dus de jurk maar afgemaakt en met het blauwe eronder vind ik het zelf een superleuke combinatie. Karen is ook weer blij. Vanavond nog snel even foto's gemaakt. Ze had geen zin meer om de laarsjes aan te trekken.

 

7 opmerkingen:

 1. Mooie jurk heb je weer gemaakt! Klopt het dat jij de rits middenvoor weggelaten hebt?

  Groetjes mama C

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik heb de rits middenvoor weggelaten. Ik ben bang, dat hij uit gaat staan, wanneer ze gaat zitten en dat vind ik niet mooi. Daarnaast is het spelen zonder rits veel gemakkelijker. De jurk is soepeler bij de middenvoor en ze kan er ook niet op gaan liggen of zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat jij nog eens zoveel jurken zou naaien(lol)!! Maar deze is weer super leuk geworden, staat Karen mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik sta ook echt versteld van mezelf, maar ik vind Karen echt een meisje voor jurken. Dat gevoel had ik bij Jessica niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind dat donkerblauw erbij helemaal super. Zo komt het stofje van het jurkje heel mooi uit.

  Zo te zien is ze er helemaal content mee.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wauw heel erg mooi geworden, geweldige stof!

  BeantwoordenVerwijderen