zondag 4 december 2011

Karen 6 jaar

Voor Karen heb ik voor haar 6de verjaardag het vijgenjurkje van Created in X-land gemaakt. Dat had nog wel wat voeten in aarde, lees maar....

Een tijdje geleden zag ik op de site van Created in X-land een model K1013 (vijgenjurkje) staan. Ik vond het direct een leuk model voor Karen. Op het stoffenspektakel had ik een mooie grijze tricot gevonden, maar toen ik met het jurkje bezig was, bleek de stof veel te slapjes. De jurk "klapte" in en bleek niet mooi bol staan.

Ik ontdekte toen, dat er bij mij in de buurt een winkel zat, die patronen en stoffen van dit merk verkocht. Ik ben dus op een zaterdagmorgen naar Stof-Enzo in Lutten gereden. Het was iets verder dan ik dacht, maar ja, ik moest nieuwe stof hebben en wilde graag advies van iemand, die de stoffen van Created in X-land kende.

Ik heb goed stofadvies gehad en daarna een gebloemde en gestreepte babyrib gekocht.
Ik heb maat 116 genomen en in de achterpas een blinde rits gezet, om er zeker van te zijn, dat de jurk niet te smal zou worden bij het aantrekken. De bollingen heb ik wat verder naar boven gezet, dan volgens patroon, anders zaten de bollingen bijna bij de knieën en dat vond ik niet mooi.

Hieronder het resultaat:Nog een boze foto:

En een gekke foto:

1 opmerking:

  1. Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Karen! Jammer dat het eerste exemplaar van het vijgenjurkje niet goed is gegaan, maar dit resultaat mag er zijn!

    BeantwoordenVerwijderen