woensdag 14 december 2011

Zwarte spijkerbroek voor Jessica; patroon zelfgetekend

Een tijdje geleden heb ik voor Jessica een patroon voor een strakke spijkerbroek zelfgetekend. Van dit patroon had ik al een donkerblauwe spijkerbroek gemaakt en hier woonde ze bijna in, zo fijn zat deze broek, met als gevolg, dat alle confectie spijkerbroeken in de kast blijven hangen.

Ik moest dus nog maar een nieuwe maken. Ik had op het stoffenspektakel in Deventer naast de donkerblauwe spijkerstof ook nog een zwarte spijkerstof gekocht. Ook hier zat stretch in dus dat is fijn in het dragen.

De zwarte spijkerbroek is nu ook af en vandaag heeft ze hem voor het eerst aan. Deze broek zit nog iets mooier in het kruis dan de blauwe. Bij de blauwe spijkerbroek zitten er nog wat plooien bij het voorkruis en deze zijn bij deze broek nagenoeg verdwenen. Op advies van mijn naaijuf heb ik iets van de binnenbeennaden afgehaald. Ik heb het idee, dat ik het voorkruis nog iets ronder moet laten lopen, maar dat komt bij de volgende broek.

De broek is versierd met chroomkleurige versiersels. Op de achterzakken zitten siernieten en de voorzakken heb ik versierd/opgepimpt met nestels en een soort metalen kettinkje. Dit kettinkje had ze afgelopen zomer op haar sandalen als versiering en toen ik de sandalen in de kliko gooide, heb ik deze kettinkjes eraf gehaald. Ik heb er vervolgens 2 aan elkaar gemaakt en had toen 1 schalmpje teveel. Deze erafgehaald en met draad en naald met de hand op de zakken gezet.

Jessica vind het wederom een superleuke broek en de eerste complimentjes van klasgenootjes heeft ze al weer binnen.

De foto's:


5 opmerkingen:

 1. Wat knap dat je zelf een patroon tekent dat dan ook nog eens zo goed uitvalt dat je het meerdere keren gebruikt. Super complimenent wanneer de confectiekleding in de kast blijft!

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie stoere broek, goede pasvorm en leuk versierd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw !! mooi gemaakt zeg!! hij zit haar als gegoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi stoere broek, heel goed gemaakt en getekend! Hij staat Jessica geweldig!

  Groetjes Diana

  BeantwoordenVerwijderen