dinsdag 1 november 2011

Winterjas voor Jessica

Het heeft even geduurd, voor er weer wat fatsoenlijks onder de naaimachine vandaan rolde bij mij. Na 2 mislukte projecten voor Karen, een blousje wat te smal was en haar niet mooi stond en de eerste versie van het vijgenjurkje, waar ik de verkeerde stof voor had gekocht, heb ik me eerst maar uitgeleefd op de winterjas van Jessica.
De zilveren van vorig jaar ging kapot, dus het werd hoog nodig, dat er een nieuwe winterjas zou komen. Bij De Stoffenkraam had ik een mooie paarse lak gezien. Daarna op zoek naar een model. Dat was snel gevonden. Als inspiratie heb ik deze jas van Cars genomen. Op de taillering na, heb ik hem helemaal nagemaakt en ik ben bijzonder tevreden en niet onbelangrijk, Jessica is ook zeer tevreden.

Als basismodel heb ik de jas uit de Young Image Y1162 genomen.
De jas is voorzien van een zwarte gestepte voering en diverse zwarte accenten, zoals de riem, de ritsen en de achterkanten van de beide kragen. De kraag met bont heb ik met drukknopen op de onderste kraag gezet.

Hieronder enkele foto's:3 opmerkingen:

 1. Wow, dit is dan wel een project wat erg goed gelukt is! Maakt de missers weer goed toch? Staat Jessica mooi.

  Groetjes Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stoer jack! Mooie stof zeg! Fijn dat je na de tegenvallers weer een mooi kledingstuk hebt gemaakt, goeie oppepper voor je naailust! Geniet ervan!
  Groetjes, Mio

  BeantwoordenVerwijderen
 3. super mooi stoer jack!
  Gave stof zeg!
  En inderdaad, wat wordt ze groot zeg! gaat hard met onde meiden haha

  BeantwoordenVerwijderen