vrijdag 18 november 2011

Donkerblauwe spijkerbroek voor Jessica (patroon zelf getekend)

Voor Jessica heb ik zelf een spijkerbroek getekend. Aangezien ze smal is, maar wel redelijke lengte heeft, lengtemaat 146, waren veel broeken haar van boven te wijd, waardoor ik altijd elastiek moest gebruiken. Daarnaast vond ik dat het kruis aan de achterkant niet altijd mooi zat. Af en toe trok de kruisnaad, omdat de ronding niet helemaal goed was.

Een aantal weken geleden heb ik dus alle maten van Jessica gemeten en een broek op haar eigen maten getekend.
Deze donkerblauwe spijkerbroek is dus de eerste, die ik volgens dit patroon heb gemaakt.
Na 1 passessie bleek, dat ik aan de achterkant in de taille nog 1 cm weg heb moeten halen en dat ik aan de voorkant 1cm extra moet tekenen.
Bij de volgende broek wil ik nog even wat extra naar het voorkruis kijken. Misschien dat daar nog iets aan geschaafd moet worden. Eventuele suggesties zijn natuurlijk van harte welkom.


Ze vind hem lekker zitten en heeft hem vandaag de hele dag al aangehad. De foto is dus ook genomen na 1 dag school, vandaar dat er wat plooien inzitten. Toen ik de stof had geknipt, zag ik dat op 1 voorbeen een fout in de stof zat. Hier ben ik met de punchmachine overheen gegaan en de stof is daardoor beschadigd. Ik hoop dat dit binnenkort wat los gaat zitten, zodat er een soort scheur ontstaat. Ik heb er al een lapje onder genaaid.
2 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit!! heerlijk zo'n passend patroon op maat. MIsschien kun je middenvoor nog iets lager tekenen? zodat de kruisnaad voor wat korter wordt? ik zeg maar wat hoor. Groetjes, Margreeth (oei!) (ik kan niet inloggen, foutmelding...)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor je reactie, Margreeth. Ik zal mijn vraag morgen ook eens even aan de naaijuf voorleggen. Volgens mij zit het in de ronding van het kruis.
    Het is inderdaad heerlijk om een goedzittend patroon te hebben. Ik was het helemaal zat met die broeken, waarvan het kruis aan de achterkant niet mooi zat.
    Jessica vind hem heerlijk zitten. Ze woont er al bijna in. Ik heb nog een lap zwarte spijkerstof liggen, dus daar moet ik er ook maar snel 1 van maken.

    BeantwoordenVerwijderen