zondag 17 oktober 2010

Spijkerjurk voor Karen

De laatste tijd heb ik niet zo heel veel genaaid. Ik heb altijd moeite met de wisseling van de seizoenen; van zomer naar winter en van winter naar zomer overschakelen is lastig voor mij.

Genoeg stof, maar geen inspiratie. Dat komt vaak op gang, na het bezoeken van het stoffenspektakel.
Zo ook dit jaar. Op 3 oktober was het stoffenspektakel in Deventer en daarna heb ik voor Jessica een korte ribrok gemaakt voor een spijkerjurk voor Karen.

De jurk is mooi geworden. Hij is donkerblauw van kleur, een redelijk soepele spijkerstof en ik heb hem doorgestikt met wit garen op de cover. De roezel onderaan heb ik gestikt met de cover, zodat de onderste 1/2 cm. gaat rafelen.

Hieronder de foto's. Ik weet het..... de bovenste knoop zit niet helemaal goed. Volgens mij heb ik het elastiek in de halsboord ook niet helemaal goed gedaan, maar dat komt, omdat ik geen werkbeschrijvingen lees. Ik had waarschijnlijk de bovenkant van de mouwen en het achterpand eerst wat moeten rimpelen en daarna de halsboord eraan moeten zetten en daarna het elastiek erdoor. Ik vind het niet echt storend, dus laat het mooi zitten.


De knopen aan de onderkant zitten wat raar, maar dat komt, omdat ze hem vandaag aan heeft gehad.1 opmerking:

  1. Wat een supergaaf jurkje is dat geworden. Leuk model is dit. Het staat haar ook erg mooi. Het is zo jammer dat echt soepele dunne jeans wat geschikt is voor jurkjes zo lastig te vinden is! Tenminste ik kan het bijna nergens vinden, terwijl het vaak juist zo leuk staat bij die meiden!

    Groetjes, Isabelle

    BeantwoordenVerwijderen