woensdag 29 december 2010

Zilveren winterjas voor Karen

Nog net voor het einde van de winter is dan toch nog Karens jas klaar.  :lol: :lol:
Ik was al wel een tijd bezig met de jas, maar dat moest tussendoor, aangezien er ook nog andere kleding gemaakt moest worden.
De laatste tijd, dus maar even wat meer tijd besteedt aan de jas met als resultaat, dat hij nog toch eindelijk klaar is.
De jas is gemaakt van zilveren kreuklak, met een katoenen voering. De voering is voorzien van 2 lagen katoen, met daartussen een dunne fiberfill. Voldoende dus omdat de kreuklak geen wind doorlaat. In de mouwen heb ik voering over de katoen gestikt. Op die manier is de jas gemakkelijker aan te trekken.

Als voorbeeld heb ik onderstaande jas van Barbara Farber genomen.

In de winkel had ik de jas goed bekeken en er vielen mij een aantal dingen op. De passen op de voor- en achterkant zitten er vast op gestikt. Het bandje op de rug lijkt tussen de deelnaden gestikt, maar is ook gewoon op het achterpad gestikt.

De voor- en achterpassen heb ik apart gemaakt en met een knoop vastgezet en het bandje in de rug heb ik tussen de deelnaden achter gestikt en daar zit een elastiekje in om het geheel wat te laten rimpelen. Daarnaast heb ik 2 lipjes uit de zijnaden gestikt en die ook met knopen vastgezet op het bandje.

In de mouw heb ik een manchet gemaakt, om de kou tegen te gaan. Dit is te zien op de onderste foto.

Als basispatroon heb ik een patroon van Roos gebruikt. Het nummer weet ik even niet, maar het is het patroon, geschikt voor de lammy jas.

Een tijdje geleden had ik de knopen op de markt al gescoord. Ze waren EUR 0,25 per stuk, dus die kon ik niet laten liggen.

Hieronder de foto's van mijn versie.
Ik heb de jas in ieder geval ruim genoeg gemaakt, dus ik verwacht, dat ze het volgende winter deze jas ook nog kan dragen.

Ik zie zelf nog wel wat onzuiverheden, maar dat moet maar.

2 opmerkingen:

  1. Geweldige jas! Mooie details; bontrand, manchetten, achterkant, voering.
    Groetjes Diana

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie jas is het geworden. Hier zal Karen nog veel plezier van hebben!!

    Nog een gezond en creatief 2011 gewenst!!

    BeantwoordenVerwijderen