donderdag 7 januari 2010

Abacadabra 94 voor Karen

Om de beurt maak ik een stelletje kleren voor mijn meiden. Zo ga ik het eerlijk verdelen.

Nu is Karen weer aan de beurt geweest. Voor haar heb ik een setje van Abacadabra gemaakt. Het is nummer 94.
Ik had de broek eerst gemaakt in maatje 92. Helemaal niet bij nagedacht toen ik het patroon tekende, maar dat is natuurlijk te klein. Qua lengte kwam ik een aantal centimeters te kort. De broek zat al helemaal in elkaar, op de tailleband en de boord onderaan na.
Ik had nog wat stof over en met een beetje passen en meten heb ik nieuwe voorbenen, achterbenen en voorzakken in maat 104 uitgetekend. De zakken en zakkleppen van de achterbenen kon ik van de te kleine broek overzetten naar de nieuwe broek.
Ik heb nog wel wat veranderd aan de boord onderaan de pijpen. Er moet eigenlijk een flapje aan de achtekant worden genaaid en daaroverheen komt dan het andere gedeelte, waar het koord doorheen gaat. Ik heb deze patroondelen samengevoegd tot 1 patroondeel en rekening gehouden met een plooi voor de nestels en het koord. Volgens het patroon moeten er lusjes voor het koord komen, maar nestels vind ik zelf mooier. Pff... gisteravond 16 nestels erin zitten prutsen. Dat viel nog even tegen.

Bij het blousje heb ik ook wat gewijzigd ten opzichte van het oorspronkelijke patroon. Ik heb de knopen op het onderpand door laten lopen. Dat vind ik handiger voor Karen, als ze op school zelf de kleren uit moet trekken voor de gym.

Karen heeft vandaag het nieuwe stelletje aangehad. Dat is aan de broek wel een beetje te zien. De knieën zijn een beetje vaal.

Hieronder de foto's:4 opmerkingen:

 1. Het ziet er zoals altijd weer super uit, heel leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi setje heb je gemaakt. Mazzel dat je nog genoeg stof over had zeg, want als deze broek te kort is is 'ie ècht te kort!! Die nestels.... ik vind het knap hoor. Ze zitten er allemaal goed in. Ik moet het misschien ook maar weer eens wagen, het is voorheen wel eens een ramp geworden en sindsdien mijd ik die dingen, hahaha. Maar het staat lekker stoer.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik bewonderde het setje !
  Wat een warme kleur koos je voor het broekje !

  BeantwoordenVerwijderen