woensdag 7 oktober 2009

Vorderingen winterjas

Update 29 oktober 2009:
Deze week heb ik de capuchon gemaakt. Deze kan met een rits aan de jas vastgemaakt worden. De ritsen voor de zakken zitten in de jas en de voering is in elkaar gestikt.
Er zit al aardig schot in, maar het duurt nog wel even voor de jas af is.

Update 12 oktober 2009:
Vanavond op de naailes nog het e.e.a. van de jas gemaakt. De binnenkraag is klaar. De zakjes van het voorpand zijn klaar en de jas is voorzien van beide mouwen en een gedeelte van de mouwen heb ik op de panden doorgestikt.
Ook heb ik de onderste boord, waar het elastiek in moet aan de jas gestikt.
Morgen of woensdag even op jacht naar doorgestikte antracietkleurige voering.

Update 11 oktober 2009:

Vanavond nog even aan de jas gewerkt. De panden zijn allemaal voorzien van de zijpanden, doorgestikt en de jas in elkaar gestikt.
1 mouw heb ik vanavond in de jas gestikt. Ik heb de jas over de huidige winterjas geschoven en hij past perfect. Hij wordt iets ruimer, dus dan past hij mooi. Te ruim is ook niet mooi.

7 oktober 2009:
Ik zal de vorderingen van mijn winterjas een beetje op mijn weblog bijhouden. Dan kunnen jullie een beetje meelezen.

Het achterpand heb ik aan de zij-achterpanden gestikt en doorgestikt en 1 mouw is inmiddels klaar. Ik heb de rimpels gemaakt, door aan de binnenkant elastiek op de mouw te stikken. Ik kan de rimpels niet maken door middel van rimpeldraden, omdat je de gaatjes van de rimpeldraden dan blijft zien.
Doorstikken moet ook in 1 keer goedgaan, want als je het stiksel moet uithalen, dan blijf je de gaatjes wel zien. Dus alles moet direct goedgaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten