maandag 15 augustus 2011

Korte broek en top uit Knippie

Qua naaien wil het me niet goed meer vlotten. Maar toch, vlak voordat we op vakantie gingen, heb ik nog een korte broek en een top voor Jessica gemaakt.
De korte broek is gemaakt van een soepele spijkerstof, doorgestikt met wit garen en de top is gemaakt van een broderie stofje, wat al jaren in de kast ligt. Ooit een gekocht voor een prikkie op de Utrechtse lapjesmarkt.

De top moet eigenlijk nog voorzien worden van een strik, maar nadat RTV Oost opnames had genomen, bij de modevakschool, ben ik vergeten om het restant stof weer mee naar huis te nemen. Deze stof ligt dus nog bij de modevakschool. Ik had hem wel extra lang geknipt, dus ik had nog wel stof voor de zoom waar het elastiek doorheen moest.

Vanmiddag even foto's gemaakt op de paspop. De pop iets aan de grote kant, dus het zit een beetje vreemd. De knoop en rits van de broek kunnen niet helemaal dicht.

Jessica heeft de korte broek al wel aangehad en hij zit perfect. Ik heb alleen het kruis opnieuw af moeten spelden en aan de bovenkant wel 12cm in moeten nemen.

De foto's:2 opmerkingen: