zondag 19 juni 2011

Geïnspireerd door Lofff

Voor Karen heb ik nog een nieuwe jurk gemaakt. Dit keer ben ik geïnspireerd door Lofff. Een tijdje geleden zag ik deze jurk van Lofff. Echt iets voor Karen, bedacht ik me. Als bovenjurk had ik de grijze rozenstof nog liggen en als onderjurk vond ik een mooie donkergrijze stof wel mooi.
Dit zou echt een jurk met hobbels worden. Eerst had ik de schouderbanden te smal ten opzichte van de gespen. OK, nieuwe gemaakt. Banden verkeerd aan elkaar gestikt. Goede kant aan verkeerde kant i.p.v. goede kant op goede kant en daarna keren.
Daarna heb ik een aantal meters stof verknipt, door het verkeerde patroon voor de rokdelen te gebruiken.
Het kwam dus goed uit, dat we het Sancho uitje naar Karteris hadden, maar voordat je daar tussen al die rollen de juiste kleur grijs hebt gevonden, ben je wel 2 uur verder. Ze hadden welgeteld 2 rollen grijze stof, die voor deze jurk in aanmerking kwamen. De rest was te licht of niet de juiste kleur.

Vol goede moed ben ik daarom maar verder gegaan met de jurk. Tijdens een passessie trok ik nog 2 organzalinten eruit, dus moet ik een deel weer loshalen, om de organzalinten er weer opnieuw doorheen te halen, kortom een jurk met hindernissen.

Al met al vind ik hem goed geslaagd en Karen is wederom blij met de jurk. Trots draait ze dan ook voor iedereen. Vanavond snel, voordat ze naar bed moest, nog even een paar foto's gemaakt. Helaas is de foto van de voorkant niet al te florisant. Ze wilde eigenlijk niet op de foto. Het draaien daarentegen vond ze wel weer leuk.

Ik laat de jurk gewoon lang hangen en ga hem niet ophalen, omdat de ophaaltjes dan naar voren gaan staan en de jurk te bol gaat staan. Waarschijnlijk heb ik toch net iets te zware stof gebruikt. De bovenjurk bestaat nl. ook nog uit 2 lagen. De rozenstof als bovenlaag en de grijze stof als onderlaag. Daaronderuit komt dan nog de 5 cm langere onderjurk.

6 opmerkingen:

 1. Hoi Karin,

  Wat een leuke jurk voor Karen! Geweldig hoe ze aan het draaien is, deze is in ieder geval geslaagd voor de 'draaiproof'.

  groet,
  Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige draaijurk is het geworden, die ze ook lekker lang door zal kunnen dragen. En die ophaaltjes zijn ook niet echt nodig, hij is zo al supermooi.

  Groetjes, Isabelle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige jurk geworden!! Staat haar heel goed.

  Grt. Nel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je vergeet vast na verloop van tijd weer alle tegenslagen die je had tijdens het naaien...Het eindresultaat mag er wezen!

  groetjes, Elske

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige jurk hoor! Al die hindernissen maar gauw vergeten, het gaat om het eindresultaat!

  Groetjes Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ondanks al die hindernissen is het een pracht van een draai-jurk geworden!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen