zondag 16 januari 2011

Zwart spijkerpak voor Jessica


Een hele tijd geleden heb ik een keer afzonderlijk van elkaar 2 lappen zwarte spijkerstof gekocht. De ene lap was iets meer dan 1 meter en de andere lap was ongeveer 1,8 meter. Toevallig allebei dezelfde kleur.


Ik was al van plan om een zwart spijkerpak voor Jessica te maken, dus dat kwam goed uit. Voor het model van het spijkerjasje had ik een tijdje geleden model Bertina van Jottum gezien.

Het patroon van de broek komt uit de Knippie Idee Lente 2007. Vorig winter heb ik die in 3/4 gemaakt en deze keer dus als lange broek.
Enige tijd geleden had ik al de geblokte blouse gemaakt, maar nog nooit op de foto gezet. Daarom deze ook maar even op de foto gezet. Ik vind het leuk staan in het geheel. De mouwen van het jasje zijn wat te lang, maar deze kan Jessica mooi oprollen, zodat de manchetten van de blouse eronderuit komen.


Alles met wit doorgestikt en dan is het handig dat je 2 machines hebt. Voor de stiknaden had ik zwart garen en dat had ik staan op mijn oude Pfaff en op mijn andere machine had ik het witte doorstikgaren. Op de foto lijken de naden van de gulp niet goed door te lopen, maar dat is gezichtsbedrog, omdat de broek op de pop zit.


De haakapplicaties op het jasje en de blouse heb ik ook zelfgehaakt.


2 opmerkingen:

  1. Wat een mooi spijkersetje zeg!!Echt heel netjes,leuk met de gehaakte bloemen erop.En de bloes kan er goed bij..die ziet er ook al zo professioneel uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een stoere spijkerset is het geworden. De blouse staat er ontzettend leuk bij. Ze zal het pak graag draaien.

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen