vrijdag 24 februari 2012

2 jurken voor Karen; Destina van Farbenmix en een jurk geïnspireerd op Jubel

Ik heb nog 2 jurken voor Karen gemaakt.

Een tijdje geleden heb ik Destina van Farbenmix gekocht. Het plan was om vorig zomer daar al een jurk van te maken, maar dat wat er niet van gekomen.
Ik had nog 2 mooi bij elkaar passende stoffen in de kast liggen en die heb ik maar gebruikt voor een winterversie. Tussen de naden heb ik geen brede rimpelstroken gestikt, maar mooi smal turquoise blauw tuleband.
Met het turquoise blauwe shirtje en een blauw maillot eronder staat het geheel Karen mooi.


Naast deze jurk heb ik nog een jurk gemaakt, die geïnspireerd is op een jurkmodel van Jubel van vorig zomer. De zomerversie stond Karen zo leuk, dat ik er nu nog 1 heb gemaakt. Deze kan ze straks in het voorjaar nog mooi doordragen.
Ik heb een beetje gespeeld met de streepjes, bandje, kantje en een gehaakte applicatie met lintjes.


Het resultaat: 2 heel verschillende jurken, maar beide leuk.


maandag 6 februari 2012

Jessica speelt hoorn

Foto gemaakt tijdens Nieuwjaarsconcert Hamonie St. Jan op 29 januari 2012. Jessica speelde mee met het C-orkest.
Ze mag nu vanaf vrijdag 3 februari elke vrijdag op de repetitie van het C-orkest komen. En dan te bedenken, dat ze nog geen 4 maanden les heeft.

Carnavalsjurken aanpassen

Op school vroegen ze mij 2 weken geleden of ik nieuwe carnavalsjurken voor de prinses en de barones, zodanig kon aanpassen, dat smalle, bredere, kleine en grotere meisjes uit groep 8 de jurken aan konden hebben.
Ik zei toen: Dat wil ik wel doen. Ik had de jurken toen nog niet eens gezien.
Afgelopen vrijdag is de verkiezing geweest en maandag 13 februari wordt op school bekend, wie het zijn geworden.
Ik heb toen direct de jurken door 3 meisjes laten passen. 1 groot meisje, 1 middelmatig en 1 kleine meisje. Voor het grootste meisje was de lengte en breedte perfect. Voor de anderen moest de lengte en breedte dus aangepast worden.
Na de passessie ben ik eerst naar mijn naaijuf gereden en zij had een geweldig idee. Ik heb lusjes op het voorpand gezet en door middel van een lint kan de jurk dan aan de voorkant worden ingenomen. De rokken heb ik aan de achterkant voor zien van satijnlint en daar knoopsgaten elastiek doorheen geregen. Het heeft in totaal 6-7 uur naaiwerk gekost, maar ik ben wel tevreden over het resultaat.

Hieronder de foto's van 1 van de 2 jurken. Er is nog een zwart met goud, maar die krijg ik niet goed op de foto:

 

woensdag 1 februari 2012

Crème-kleurige blouse en Kerstin vestje voor Jessica

Het is al weer een tijdje geleden, dat ik wat heb laten zien. Toch heb ik de afgelopen tijd niet stilgezeten.
Een tijdje geleden had ik al een crème-kleurige, nou ja het is net gebroken wit, blouse voor Jessica gemaakt. Het patroon komt uit een hele oude Knippie, maar is mooi getailleerd en past Jessica perfect. De blouse heb ik in een langer model getekend en staat wel mooi.
Daarbij heb ik een vestje gemaakt naar het patroon Kerstin van Farbenmix.

Het geheel is mooi geworden en staat Jessica goed.