zondag 20 november 2011

Ballonjurk Abacadabra nr. 106 voor Karen

De productie draait weer behoorlijk op volle toeren. Tijdens het maken van de spijkerbroek van Jessica was ik ook bezig met het maken van een ballonjurk voor Karen.
Gistermiddag kwamen per post, Diana nog ontzettend bedankt voor de snelle actie, de bronskleurige gespen binnen. Ik had wel gespen gekocht, maar met een verkeerde binnenmaat.Ik heb de jurk helemaal gevoerd. Het bovenlijfje is ook gevoerd en de voeringrok heb ik van een blauwe poplin gemaakt.

Afgelopen week begon ik ineens te twijfelen over de kleurt van het shirt en de maillot. Ik dacht eerst om voor fuchsia te gaan, maar dat vond ik te overheersend. Dus toch nog maar op pad voor een blauw shirt en blauwe maillot, al is dat laatste een legging geworden. Volgens probleem: Karen heeft voor deze winter korte laarsjes. Te kort voor een legging.
Nu wil het geval, dat ik toevallig nog een paar bruine laarsjes maat 29 (de maat die Karen op dit moment draagt) in de kast had liggen. Een aantal winters geleden in de opruiming gekocht voor EUR 10,--.
Nou, deze laarsjes blijken goed te passen, dus het probleem van de legging was ook gelijk weer opgelost.

Gisteravond dus de jurk maar afgemaakt en met het blauwe eronder vind ik het zelf een superleuke combinatie. Karen is ook weer blij. Vanavond nog snel even foto's gemaakt. Ze had geen zin meer om de laarsjes aan te trekken.

 

vrijdag 18 november 2011

Donkerblauwe spijkerbroek voor Jessica (patroon zelf getekend)

Voor Jessica heb ik zelf een spijkerbroek getekend. Aangezien ze smal is, maar wel redelijke lengte heeft, lengtemaat 146, waren veel broeken haar van boven te wijd, waardoor ik altijd elastiek moest gebruiken. Daarnaast vond ik dat het kruis aan de achterkant niet altijd mooi zat. Af en toe trok de kruisnaad, omdat de ronding niet helemaal goed was.

Een aantal weken geleden heb ik dus alle maten van Jessica gemeten en een broek op haar eigen maten getekend.
Deze donkerblauwe spijkerbroek is dus de eerste, die ik volgens dit patroon heb gemaakt.
Na 1 passessie bleek, dat ik aan de achterkant in de taille nog 1 cm weg heb moeten halen en dat ik aan de voorkant 1cm extra moet tekenen.
Bij de volgende broek wil ik nog even wat extra naar het voorkruis kijken. Misschien dat daar nog iets aan geschaafd moet worden. Eventuele suggesties zijn natuurlijk van harte welkom.


Ze vind hem lekker zitten en heeft hem vandaag de hele dag al aangehad. De foto is dus ook genomen na 1 dag school, vandaar dat er wat plooien inzitten. Toen ik de stof had geknipt, zag ik dat op 1 voorbeen een fout in de stof zat. Hier ben ik met de punchmachine overheen gegaan en de stof is daardoor beschadigd. Ik hoop dat dit binnenkort wat los gaat zitten, zodat er een soort scheur ontstaat. Ik heb er al een lapje onder genaaid.




dinsdag 1 november 2011

Winterjas voor Jessica

Het heeft even geduurd, voor er weer wat fatsoenlijks onder de naaimachine vandaan rolde bij mij. Na 2 mislukte projecten voor Karen, een blousje wat te smal was en haar niet mooi stond en de eerste versie van het vijgenjurkje, waar ik de verkeerde stof voor had gekocht, heb ik me eerst maar uitgeleefd op de winterjas van Jessica.
De zilveren van vorig jaar ging kapot, dus het werd hoog nodig, dat er een nieuwe winterjas zou komen. Bij De Stoffenkraam had ik een mooie paarse lak gezien. Daarna op zoek naar een model. Dat was snel gevonden. Als inspiratie heb ik deze jas van Cars genomen. Op de taillering na, heb ik hem helemaal nagemaakt en ik ben bijzonder tevreden en niet onbelangrijk, Jessica is ook zeer tevreden.

Als basismodel heb ik de jas uit de Young Image Y1162 genomen.
De jas is voorzien van een zwarte gestepte voering en diverse zwarte accenten, zoals de riem, de ritsen en de achterkanten van de beide kragen. De kraag met bont heb ik met drukknopen op de onderste kraag gezet.

Hieronder enkele foto's: