zondag 22 augustus 2010

Nieuw schooljaar...... nieuwe jurk

Morgen, maandag 23 augustus, begint hier het nieuwe schooljaar. Voor Karen heb ik daarom een nieuwe jurk gemaakt. Voor haar bestaat er op dit moment maar 1 kleur en dat is....ROZE. Deze jurk valt dus helemaal in de smaak en ze is er dolblij mee.

Voor deze jurk heb ik patroon nummer 96 van Abacadabra gebruikt. Aangezien de vorige maat 104 net paste qua breedte en qua lengte nu boven de knie zit, heb ik voor deze jurk maat 116 genomen. De achterkant zit net in de knieholte, dus qua lengte zit hij nu mooi. Ik heb bij de bretelclips aan de achterkant nog ca. 5 cm. over, dus eventueel volgend zomer kan hij ook nog  passen.

De foto's:







zondag 15 augustus 2010

Vakantie Sauerland 2010

Iets meer dan 3 weken geleden hebben we nog een vakantie geboekt. We hadden nog wel zin om een weekje met de meiden weg te gaan, maar ja, dat wordt dan zoeken naar een vakantiewoning die nog beschikbaar is. Het liefst zitten we in een klein dorpje. Nou, dat is gelukt. We zijn naar Völlinghausen geweest. Dat dorpje ligt dicht bij de Möhnesee, een mooi gebied.
We hebben een aantal uitstapjes gemaakt met de kinderen. Zo zijn we naar Fort Fun Abenteuerland geweest. Daarnaast nog een dagje naar de Atta-Höhle (druipsteengrotten) in Attendorn, Burcht Altena, Eversberg (een dorpje met een historische dorpskern) en we hebben een boottocht op de Möhnesee gemaakt en daarna nog een wandeling over de stuwdam.

Een kleine impressie:

Op de foto in het midden de vakantiewoning. Wij hadden de etage met het bovenste balkon. Een volledig ingerichte vakantiewoning. Echt compleet, alles aanwezig.


Aangezien ik deze vakantie geen naaiwerk, lees: naaimachine, mee kon meenemen, heb ik me maar beziggehouden met haken. Dat is trouwens ook leuk tijdverdrijf. Binnen niet al te lange tijd heb je al resultaat en 2 meiden die gelijk alles maar onder elkaar gingen verdelen.


Het resultaat van een aantal uurtjes haken:






donderdag 5 augustus 2010

Kiezeltje rok voor Jessica

In mijn vakantie is de turbo even langsgekomen en hij mag de deur nog niet weer uit. Het is heerlijk om zo thuis wat weg te naaien.

Gisteravond een rokje voor Jessica getekend, geknipt en de tricot bovenpas in elkaar genaaid, totdat ik erachter kwam, dat ik een binnenkant aan een buitenkant had gezet. Tja, dat moet je 's avonds laat ook niet meer doen.

Vanmorgen dus maar weer alles uitgehaald, want gisteravond zag ik het grijze stiksel niet meer en was bang, dat er een gaatje in de bovenpas kwam.
Toen alles los was gehaald, maar weer opnieuw begonnen en met wat tussenpozen heb ik vandaag het rokje afgemaakt.

Jessica is weer helemaal blij. Meestal is ze tijdens passessies niet zo enthousiast, omdat ze het eindresultaat niet in de gedachten heeft. Als het helemaal klaar is, dan vind ze het helemaal geweldig.

Het origineel van Kiezeltje heeft een lichtblauw/wit geblokt bandje onderaan, maar dat had ik toevallig niet in huis. Het is dus een lichtblauw satijnbandje geworden en ik vind hem mooi geworden. Het satijnbandje glimt wel wat op de foto, omdat de foto met de flits is genomen.

De foto's:


Het origineel van Kiezeltje:


woensdag 4 augustus 2010

Rode korte broek uit Knippie juni/juli 2010

Uit de Knippie juni/juli 2010 heb ik de laatste dagen nog een korte broek voor Jessica gemaakt. Het is model 11b.
De steekzakken voor zijn voorzien van een extra biesje langs de zakingang en vandaaruit zijn een aantal figuurnaadjes gestikt. De achterzakken hebben een nepzakje en een brede zakbies bovenaan.
Al met al een leuk model en ik heb weer een blije dochter.

De foto's:

Ik heb volgens mij een turbo in huis. Het volgende project heb ik vanavond al weer geknipt.

Het wordt een rokje van Kiezeltje.