donderdag 14 januari 2010

Kie...-tje jurk is af.

Update: 18 januari 2010
De jurk is nu compleet af. Hieronder de foto's op het model.
Ik heb nog een "versiering" gemaakt voor de jurk. Een kiltspeld met daaraan een lintje en kralen. Ik heb nog waxkoord en meer kralen, dus er kan ook nog een keer wat nieuws aan.

------------------------------------------------------------------------------------
Gisteravond had ik nog mijn twijfels of dit wel wat voor Karen zou zijn. Vanavond toch nog maar even gepast met bijpassende fuchsia longsleeve en fuchsia maillot en ineens vond ik hem toch wel leuk. Karen was ook super enthousiast. Ze vond de jurk "Gaaaaaf".

Een foto vanavond genomen tijdens een pas-sessie. Ik denk dat ik nog een paar centimeters van de lengte af moet halen. Wat vinden jullie? Hij is nu net over de knie.


Later de zak nog op het voorpand gezet en dit is het totale plaatje geworden.




woensdag 13 januari 2010

JJK labels

Op het forum van Sancho werd gevraagd of iedereen een voorbeeld van de kledinglabels wilde laten zien.

Dit zijn mijn labels. Ik heb hier de 1e letters van de roepnamen van onze 3 kinderen voor gebruikt.
Het bovenste rose label is zelf ontworpen en besteld via Holland Label. Aan beide kanten staan de letters JJK.
De onderste labels zijn besteld in België. Daar was, ik meen vorig jaar, een actie van de Belgische Libelle.

dinsdag 12 januari 2010

Inspiratie

Deze jurk is mijn volgende project voor Karen:

Het lijfje zit inmiddels in elkaar. Ik heb alleen niet dezelfde stofjes voor de mouwtjes, dus daarvoor gebruik ik 2 rose met witte stofjes. Daarover zet ik een zwart/wit bandje.

In de tunnel heb ik een rose/wit geblokt bandje gedaan.

Over een paar dagen meer foto's.


donderdag 7 januari 2010

Abacadabra 94 voor Karen

Om de beurt maak ik een stelletje kleren voor mijn meiden. Zo ga ik het eerlijk verdelen.

Nu is Karen weer aan de beurt geweest. Voor haar heb ik een setje van Abacadabra gemaakt. Het is nummer 94.
Ik had de broek eerst gemaakt in maatje 92. Helemaal niet bij nagedacht toen ik het patroon tekende, maar dat is natuurlijk te klein. Qua lengte kwam ik een aantal centimeters te kort. De broek zat al helemaal in elkaar, op de tailleband en de boord onderaan na.
Ik had nog wat stof over en met een beetje passen en meten heb ik nieuwe voorbenen, achterbenen en voorzakken in maat 104 uitgetekend. De zakken en zakkleppen van de achterbenen kon ik van de te kleine broek overzetten naar de nieuwe broek.
Ik heb nog wel wat veranderd aan de boord onderaan de pijpen. Er moet eigenlijk een flapje aan de achtekant worden genaaid en daaroverheen komt dan het andere gedeelte, waar het koord doorheen gaat. Ik heb deze patroondelen samengevoegd tot 1 patroondeel en rekening gehouden met een plooi voor de nestels en het koord. Volgens het patroon moeten er lusjes voor het koord komen, maar nestels vind ik zelf mooier. Pff... gisteravond 16 nestels erin zitten prutsen. Dat viel nog even tegen.

Bij het blousje heb ik ook wat gewijzigd ten opzichte van het oorspronkelijke patroon. Ik heb de knopen op het onderpand door laten lopen. Dat vind ik handiger voor Karen, als ze op school zelf de kleren uit moet trekken voor de gym.

Karen heeft vandaag het nieuwe stelletje aangehad. Dat is aan de broek wel een beetje te zien. De knieën zijn een beetje vaal.

Hieronder de foto's: